Könyvajánló leendő másodikosoknak, harmadikosoknak és negyedikeseknek

 

Könyvajánló leendő másodikosoknak, harmadikosoknak és negyedikeseknek

Mikó Csaba: Kalandok a Balatonon 2. - Avagy az öreg gróf titka

A Kolos ikrek, Soma és Zoé Balatonszemesen vakációznak a legjobb barátjukkal, Árminnal. A kalandornak készülő Somát a kelták kincse tartja lázban, Zoét egy tóból kimentett, elárvult kutya sorsa izgatja, így aztán a kocka Ármin kénytelen kiszakadni a virtuális világból, hogy a segítségükre legyen. Hamarosan kiderül, hogy néhány kalózlelkű cirkuszosnak is a kincsre fáj a foga, és nem véletlenül vadásznak a kutyusra sem.


Rojik Tamás: Holdezüst és éjsötét

Miután egy különös öregasszony néhány magot ad Jancsinak, hogy ültesse el, meghökkentő események sorozata indul el a fiú életében. Az anyja, akit sosem ismert, és fotó sem maradt róla, egyszer csak megjelenik egy régi fényképen. Az addig alacsony, vékony fiú hirtelen nőni kezd, és olyan dolgokat is lát, amit úgy tűnik, a körülötte lévők nem. Amikor megismerkedik Sárával, rádöbben, hogy a magokból kinőtt fán keresztül egy másik világra nyílik kapu - ahol nem csak jószándékú lények élnek.

Beh Mariann: Fűszermesék - Kalandozások a fűszernövények varázslatos világában

 

A Fűszermesék két testvérpár - Mati és Lori, valamint Ella és Rozi - egymáshoz tett nyári utazásának történetéről szól, melyet különleges fűszernövények és a felhasználásukkal készített finomságok illata leng be. Miközben a négy barát felejthetetlen napokat tölt egymással, fontos dolgokat tanulnak meg a fűszernövények és ehető virágok varázslatos világáról.

 

Turbuly Lilla: Kész cirkusz! - Titti és Milla a porondon

 

Tittire nagy meglepetés vár: rég nem látott unokatestvére, Milla és anyukája a szomszédba költöznek. Nem elég, hogy Milla karcsú, szőke hajú, és egyszerűen gyönyörű, de anyukájához hasonlóan cirkuszi kötéltáncos is, ami rögtön az iskola sztárjává teszi - mert persze hova máshova járna, ha nem Titti iskolájába, sőt, osztályába... Titti élete pedig megtelik izgalommal: fiúk, nyomozás, ijedtség, egy újabb rég nem látott családtag, és persze sok-sok nevetés tölti meg mindennapjait.

 

 

Andrij Lesziv – Romana Romanisin: A háború, amely megváltoztatta Rondót Fordította: Vonnák Diána

 

Különleges város volt Rondó. A levegője tiszta és áttetsző, mintha a legfinomabb fényből szőtték volna. Törékeny lakói virágot ültettek, gondozták a kerteket és a parkokat, hóbortos épületeket húztak fel, társalogtak a madarakkal és a növényekkel, szerettek énekelni, rajzolni, verset írni. És boldoggá tette őket, hogy Rondóban élnek. De Rondóba egy nap megérkezik a Háború, és már soha nem lesz semmi olyan, mint régen…

 

Jean-Claude Mourlevat: Zebulon mindent belead

Fordította: Pacskovszky Zsolt

 

Az országot, amely Zebulon, a sün otthona, két lábon járó, beszélni tudó állatok lakják, akik úgy élnek, mint bármelyikünk: ruhát hordanak, spagettit főznek, kazánt javítanak...Négy évvel az emlékezetes burgburgi utazásuk-nyomozásuk után csendesen csordogál Zebulon és barátja, Berti malac élete. Mígnem egy nap rejtélyes módon eltűnik négy évvel azelőtti útitársaik egyike, a búskomorságra hajlamos Szimóna. A két cimbora ismét nyomozásba kezd, és egyik meglepetés után a másik éri őket. Szimónát nem akárkik hálózták be. Vajon elég lesz a megmentésére, ha minden tőlük telhetőt megtesznek, mindent beleadnak?

 

Somfai Anna: Karácsony a világ körül

 

Azt gondolnánk, a világon mindenhol ugyanúgy ünneplik a gyerekek a karácsonyt: szól a csengő, összeül a család a karácsonyi vacsorához, ajándékot bontogatnak...
Ez nem egészen így van, hiszen ahány ország, annyi hagyomány. Somfai Anna meséiben sok-sok izgalmas, meglepetésekkel teli karácsonyi szokás elevenedik meg. Angyalok, koboldok, csodatevő pókok, varázsmacskák jönnek - az egész világon csupa titok az ünnep!

 

Kertész Erzsi: Az elátkozott erdő - Hova tűnt a jókedv?

 

Az erdőben minden nap vidáman telik: Pán zenél, a manók, nimfák és koboldok pedig örömmel hallgatják. Ám hirtelen sűrű köd gomolyog a fák között, és rosszkedv telepszik a lakókra. Valaki elátkozta az erdőt!
De vajon miért? Kövesd Pánt a városba, és derítsétek ki együtt, hova tűnt a jókedv!

 

 

Geronimo Stilton: Csapdában a múzeumban - Szabadulós könyv

Fordította: Varsányi Szabolcs

 Egy térkép, egy bátor egér, sok egyiptomi kincs... és egy agyafúrt olvasó, akinek segítségével Geronimo kijuthat a Rágcsáliai Múzeumból! Ez a könyv extraegeres kalandra hív. Az oldalak közt ugrálva segíts Geronimónak kiszabadulni a múzeumból! Hagyatkozz a megérzéseidre, és használd az eszedet!

 

Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen 2 - Muhi Andris és az ordított világ

 

Muhi Andris arra ébred, hogy túl csendes lett a világ: nem csilingel a villamos, nem dalolnak a madarak, nem szól az iskolacsengő. Eközben a hegy túloldalán Maszat Janka rádöbben, hogy a Paca cár szőrén-szálán eltűnt. Andris is, Janka is nyomozni kezd, de nem működnek a világok közötti átjárók. Eljut Andris Szösz néne házához? Megmenekül Pöckös Mackó a mormota halálos ítélete elől? És Janka a böngyöjbákoktól? Hogy kerülünk képregénybe? Mégis mi a fene történik?

vissza