• Színjáték szak

    Színjáték szak

  • Festészet szak

    Festészet szak

  • Festészet szak

    Festészet szak

  • Együtt

    Együtt

  • Iskolánk

    Iskolánk

HAT-KP-1-2021/1-000982

 

HAT-KP-1-2021/1-000982

Csallóköz kulturális történelmi természeti kincsei

1. nap: Révkomárom – Gúta – Bős – Dunaszerdahely megismerjük a kettévágott város túloldalát, a mai napig magyar többségű öreg Komáromot. Séta a belvárosban. Megtekintjük a Felvidék egyik legnagyobb és legjelentősebb műemlékét, a révkomáromi erődöt is.. Továbbutazunk Gútára, a Kis-Duna régi medréhez, megtekintjük a különleges, úszó hajómalmot. A bősi erőművet és a tengernyire duzzasztott. A „sárga kastélyban” berendezett múzeumban Csallóköz népi építészetét, népi kultúráját és hagyományos ismerhetjük meg. Alsócsitárra látogatunk, ahol Kodály A csitári hegyek alatt című éneket is gyűjtötte. Megkoszorúzzuk a Kodály emléktáblát és elénekeljük a dalt. Nyitra mellett foglalunk szállást.

2. nap: Bajmóc – Trencsén , Nagytapolcsány –vára lesz túránk egyik fénypontja. A középkori lovagvár Mátyás király országgyűléseinek is helyszíne volt, A Vág menti Inóc hegyvonulatának gyönyörű romjához, a romantikus és gyönyörű természeti környezetben lévő nagytapolcsányi várhoz látogatunk, amely a középkortól a Rákóczi-szabadságharcig a környék központja volt. Szállás Nyitra.

3. nap Pozsony, Magyarország egykori fővárosa: séta a vár területén, felkeressük Szent Erzsébet egész alakos szobrát és gyönyörködünk az alattunk elterülő főváros panorámájában. A várból lesétálunk a koronázó Szent Márton székesegyházba, ahol rendhagyó történelemóra keretében megismerjük a koronázási ékszerek történetét. Tanulmányi ismereteinket az Óvárosban tett sétával mélyítjük el A helyi diákok mesélnek településükről, és arról, hogy milyen magyar gyereknek lenni Szlovákiában. Természetesen mi is bemutatjuk nekik városunkat és iskolánkat

vissza

Kapcsolat

1095 Budapest, Mester u. 67.

Tel: +36 30 310-0421 vagy +36-1/215-1235

E-mail: jamisuli67@gmail.com

instagram: @jamisuli