Német

2020.03.20.

Német

Német feladatok
kattints a képre

Határidő:2020.03.23.

Kedves Diákok!

A Tk.71./12. Az oldalon látható összes híres személy születési és halálozási évszámát írjátok le betűvel a következő dialógus formájában. Példa: -Wann ist Martin Luther geboren?/Mikor született? Er ist 1483/vierzehnhundertdreiundachtzig/geboren. - Wann ist Martin Luther gestorben?/Mikor halt meg? - Er ist 1546/ fünfzehnhundertsechsundvierzig/ gestorben.

Továbbá tanuljátok a 69./4. és 70./8. dialógusát. A 69/6 sorszámneveket, írjátok le újra és tanuljátok ezeket. Jövő héten egy témazárót állítok össze ebből a leckéből. Hasonló kérdések lesznek: -Wann bist du geboren?Ich bin am 19. April 2003 geboren.-Wann hast du Geburtstag?Ich habe am 19.April Geburtstag.- Wann ist Mozart gestorben?-Wie alt wirst du? Ich werde 19./-Wann feierst du deinen Geburtstag?
Erre az e-mail címre a megadott határidőig küldjétek meg nekem munkátokat:evitaperon33@gmail.com. Akinek van számítógépe otthon az World-be dolgozva könnyebben és tisztábban tud dolgozni. Az összes munkátok mentsétek el magatoknak. Akinek nem lenne könyve az ezen az oldalon megtalálhatja a könyv lapozható változatát is: http://wir.e-klett.hu/tanaroknak/wir-tankonyvek/wir-2-tankonyv/

Sok sikert!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!