Német

2020.05.11.

Heti tananyagok címe:
május 4 – május 8.

1.óra 05.05-05.06. határidő

k.49./15Fragt und antwortet wie im Beispiel! Kérdezzetek és válaszoljatok, mint a példamondatoknál. Keressétek meg, hogy a piros zsinór végén milyen élelmiszer van, azt fogja kedveli az adott állat. Írd le a füzetedbe a kérdéseket és válaszokat!Hívlak benneteket 10.30 és 12.30 között.

-Was mag dein Hund? /Mit kedvel a kutyád?

- Mein Hund mag Würste./  A kutyám kedveli a kobászt.

Tk.50./17. Rotkäppchen./Piroska Írd le a mese szereplőit a füzetbe és a-e-ig a mondatokat. A számok alá írd e a helyes kép betűjelét!

Kérem, hogy aki nem küldte el az eddigi feladatokat pótolja. Erre az e-mail címre a megadott határidőig küldjétek meg nekem munkátokat:evitaperon33@gmail.com World-be dolgozva könnyebb elküldeni, akinek van számítógépe otthon. Messengerben is elküldhetitek lefényképezve! Keddenként a portán el lehet hozni a leckék kinyomtatott változatát.

2. óra 05.06-05.08. határidő

Tk.51. Aussprache/Kiejtés! Hör gut zu und sprich nach! Messengeren magkapjátok a hanganyagot, küldjétek vissza nekem. Hallgassátok meg 3x a szöveget!

Du kannst! részt írjátok le a füzetbe! A hanganyagot elküldöm messengeren, ti is küldjétek vissza nekem. Holnap 10.30-12.00 óra között hívlak benneteket!

Wir singen! Hast du Tiere?/ Vannak állataid? Hör gut zu und sing mit! Hallgasd meg a dalt és énekeld te is! Majd a dal egyik vesszakát írd le a füzetedbe!!

3. óra 05.08-05.12. határidő

Tk.53./4. Elena stellt sich vor!

Elena bemutatkozik. Írjátok le a füzetbe szép írással, Elena bemutatkozását és az általam lent leírt ismeretlen szavakat is! Majd állapítsátok meg, hogy az állítások a WAS STIMMT résznél igazak vagy hamisak? Ha igaz írd az állítás mellé, STIMMT, ha hamis FALSCH. Hétfőn hívlak benneteket!

Messengeren elküldöm a levelet felolvasva és le is fordítom nektek! Kérlek benneteket, hogy ti is olvassátok vissza a szöveget nekem! Vagy messenger órán visszaolvassátok.

liegen/liegt-elhelyezkedni..például: Budapest liegt in Europa.

italienisch-olaszul

in der Südschweiz-dél Svájcban

sprechen-beszélni

natürlich-természetesen

das Einfamilienhaus: családi ház

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!