Német

2020.04.06.

Heti tananyag: 03.30-04.03
Kattints a szövegre

1. óra 03.30-04.01. határidő

A Tk.44. az Aussprache/Kiejtés részt messenger-en a német csoportba átküldöm. Kérem, hogy ti is mondjátok utánam, miközben a könyvet nézitek és olvassátok. Majd a hanganyagot küldjétek vissza messengeren.

A Du kannst részt írjátok le a füzetben!A helyesírásra ügyelve és olvashatóan. Itt is felmondom messengerre a szöveget, amit kérek visszamondani és visszaküldeni. Miközben mondjátok olvassátok a szöveget a könyvben. Nem fejből kell!!! Én sem fejből mondom, hanem olvasom. Nektek a kiejtésemre kell ügyelnetek!

Kérem, hogy aki nem küldte el az eddigi feladatokat pótolja.Erre az e-mail címre a megadott határidőig küldjétek meg nekem munkátokat:evitaperon33@gmail.com World-be dolgozva könnyebb elküldeni, akinek van számítógépe otthon. Messengerben is elküldhetitek lefényképezve! Keddenként a portán el lehet hozni a leckék kinyomtatott változatát is.

2. óra 04.01-04.03. határidő

Tk.44.  Wir singen! Na, was ist denn das?  Énekeljünk egy kicsit. Remélem, hogy meg tudjátok hallgatni. Itt küldöm a linket, ahol meghallgatjátok! 

http://wir.e-klett.hu/diakoknak/munkafuzetek-hanganyagok/

Miről szólhat ez a dal? Mindig megkérdezi a dal szövege, na, mi lehet ez? Messengeren fel is olvasom nektek a szöveget. Kérem, hogy olvassátok ti is vissza.

Na, was ist denn das? Na, mi lehet ez?  Ein Tisch, ein Stuhl? Nein, kein Tisch, kein Stuhl, sondern ein Bett. Egy asztal, egy szék? Nem, nem asztal, nem szék, hanem egy ágy. Írd le a füzetbe! Plusz válassz egy versszakot a dalból, amelyiket le szeretnél a füzetedbe írni.

3. óra 04.03-04.06. határidő

A Tk.45. Mautzi, unsere Katze! / Mautzi, a mi cicánk,macskánk! Dialógust írjátok le a füzetbe. Messengeren átküldöm a hanganyagot, amit mondjatok majd vissza nekem, ahogy szoktuk.

Tk.45./2. Richtig/helyes oder Falsch/helytelen.  Meg kell állapítanotok, hogy melyik mondat igaz és melyik hamis. Ez a lányok párbeszédéből kiderül. Próbáljátok magatok megoldani és a táblázatot kitölteni úgy, hogy a számok alá R/ helyes vagy F/ helytelen kezdőbetűt írsz.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!