Rajz

2020.03.20.

Rajz

Feladatok (Eszter néni)
Kattints a képre

Kedves 4.osztály!

Remélem, hogy mindannyian egészségesek vagytok, vigyáztok magatokra! És hogy ez így is maradjon, kerülve a személyes találkozást, ettől kezdve itt a Krétában fogunk együtt dolgozni, rajzolni. Itt láthatjátok  a tanulnivalókat, az elvégzendő feladatokat. Bízom benne, hogy egy-egy alkotás elkészítése inkább pihentető feladat lesz számotokra.


Az első feladat: Itt van már a tavasz, a megújulás, a természet újjászületésének az évszaka. A nappalok hosszabbodnak, enyhül az idő, lekerül rólunk a meleg kabát. Virágok bújnak elő, madarak készülődnek a fészekrakáshoz. A tavasz kedvenc témája az íróknak, költőknek, zeneszerzőknek. Keress rá a neten a tavaszi virágokra, figyeld meg őket a képeken, és ha van lehetőséged, a kertben. Készíts virágcsendéletet!

A következő technikákat választhatod:

1, akvarell

Halvány ceruzavonalakkal rajzold meg a virágcsokrot! Törekedj arra, hogy a formák jól töltsék ki a képmezőt! Ezután fesd meg a hátteret, majd a virágokat! Próbálj árnyékolni!

2, kollázs

Gyűjts színes papírokat újságokból, prospektusokból! Rajzlapra halvány vonalakkal rajzold meg a virágokat, majd tépkedd vagy vágd a színes papírokat kisebb-nagyobb darabokra és ezekből állítsd össze, ragaszd fel a virágokat! Legyen háttér is!

Keddenként hozzátok be az iskolába az elkészült munkákat!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!